How to change google password | Change gmail password

How to change google password | Change gmail password in 1 minute 

How to change google password 2019 | Change gmail password 2019?

Hello friends today i am going to share with you how to change google password easly. If you finding this question answer in Internet you are right place. 

Its a major question always search in google how to change google password or gmail password 


Its a major question always search in google how to change google password or gmail password


Top 5 questions the whole blog revolve around those questions 


Q1Is google and gmail password both are same ?

Q2. How to change Google password ?

Q3. How to change Gmail password ?

Q4. How to recover forgot google or Gmail password ?

Q5. How to make more secure your google password ?

If these entire questions about related to you then you are at very right place. Here you will get information about these questions.

So let's start .



Q1. Is google and gmail password both are same ?

Q1. Is google and gmail password both are same ?

Ans = yes google and gmail both are same password. Because Gmail is the own by google so you can change  anyone password automatically change the gmail & all google services password google services like YouTube , google drive, google photos , google pay & more 

Example - if change Gmail password gmail is connected to google so automatically google password change. If you change google password automatically Gmail password change understand 



Q2. How to change Google password ?

 Q2. How to change Google password ?

Ans- There are three steps to change your google password easly 

Step 1- Go to the google then search Find my Google account 

Step 1- Go to the google then search Find my Google account

Step 2- click on second Link ( Google Account 

Step 2- click on second Link ( Google Account )

Step 3- When you click on second link Google account then new page open then Enter your Email or phone number then enter your Last password to set new password 

Step 3- When you click on second link Google account then new page open then Enter your Email or phone number then enter your Last password to set new password


Step 4- When you Enter your last password then you see new page

Click on click here pic to redirect password changing page  ⬇



Step 5- when you click on ( Click Here picture ) you directly redirect into Google Security page then you click on ( singing in to Google )

Step 5- when you click on ( Click Here picture ) you directly redirect into Google Security page then you click on ( singing in to Google )


Step 6- when you click on (Singing in to google) Finally you enter your last password & then click on Next then Set New password congrats your password Changed 


Step 6- when you click on (Singing in to google) Finally you enter your last password & then click on Next then Set New password congrats your password Changed


Q3. How to change Gmail password ?
Q3. How to change Gmail password ?

ANS- if you change your google password Automatically your Gmail password Change. Your Google password is the your Gmail password.Because Google is the owner of gmail so. 


Q4. How to recover forgot google or Gmail password ?

Q4. How to recover forgot google or Gmail password ?

ANS - There are two Methods to Recover your Google or Gmail password 

Method 1 

Step 1 - Go to the Google browser then search ( Find My Google Account ) 

Step 2- Then click on Second Link ( Find My Account  ) 

Step 2- Then click on Second Link ( Find My Account  )

Step 3 - When you click second link find my account you see new page in this page in this page you Enter your Email or Phone Number to Find your Google Account 

Step 3 - When you click second link find my account you see new page in this page in this page you Enter your Email or Phone Number to Find your Google Account


Method 2 

Step 1 - Go to the Google chrome browser then search Google Account 


Step 2 - Click on Google Account then Choose Security Option 


Step 2 - Click on Google Account then Choose Security Option

Step 3 - Then click on Signing in to Google 


Step 4 - Then Click On forgot Password 

 Step 4 - Then Click On forgot Password


Q5. How to make more secure your google password ?

Q5. How to make more secure your google password ?

There are four ways to make more secure your google account 

1. Start use your phone to sign in 

2. Start 2 steps verification 

3. Use google Strong passwords

4. How to maintain privarcy and what is solution 

Q1. What is use your phone to sign in Google Account ?

Ans-  Use your phone to sign in its a google account security options provided by Google in Every Android Mobile & Tablates and other Android devices.

How its Work ?

When you activate this security option in your google account when hacker or Your friends try to login in your Google account they recqured your fingerprint to login in your google account or if you have without fingerprint mobile to login your google account recqured  ( OTP) to login your google account



How to Activate this option in your google account ?

Step 1 - Go to google chrome browser then search ( Google Account )

Step 2 - When you enter into your google account  you see 5 options in google account choose security option in your google account






Step 3 - Click on use your phone to sign in and activate this option. 

Q2 What is 2 step verification in your google account ?

Ans - 2 step verification the most popular Google security option provided by Google in Every Android Mobiles, Tablets & more Android Devices. In the world 90% people's use this options to secure your Google account to hackers 

How its Work ?
When you activate this option in your google account. When hackers and your friends try to login in your google account they recqured your phone to login in your google account. Because google varify its you or not

Merits & demerits of use your phone 

1. Merits 

1. High security

2. Not Easly to Access your Google Account

3. Secure your google contacts & google password

4. Secure your personal data from hackers

5. Only your fingerprint to login in your google account


2. DeMerits

If you lost your mobile or Every Android device plz add your trusted device Bluetooth, your family number or other security questions in your google account

How to activate 2 step varifications in your google account ?

Step 1- Go to the Google chrome browser then search ( Google Account )

Step 2- When you enter into your google account  you see 5 options in google account choose security option in your google account



Step 3 - Click on 2 step varification then activate this option.

Merits & demerits of 2 step verification 

Merits 

1. High security 

2. It's difficult to Bypass 2-step verification to the hacker's 

3. Only your phone to Access your google account or login in your google account

4. Secure your google contacts and google password 

5. Secure your personal data from hacker's


2. DeMerits

If you activated 2 step verification in your phone or Every Android devices please add your family or relative Number in 2 step verification. Because when you lost your mobile you want to delete data from lost device or you want to access your google account google send verification code in which number you add in google account.


3. Use google strong Strong passwords 


Q1. what is google password strong password ?

Q2. Example of google strong password ?

Q3. Why you need to set google account strong password ?


Ans1.- The definition of google strong password is password included @ , symbles , Alphabets and numbers is called strong password.

Ans2- Example of strong password

Weak password - 12345 or abcd ❌

Strong password - 123@abcd,45 ✔

Ans3 - why you need to set Strong password. Because we live in 21 century is called technology world. Every day hacker's hack banks, companies and computers and other device's. If we can't add strong password in your google hacker's hack your mobile or laptop and pc and steal your all personal data and feed virus in your device so plz set strong password.


4. How to maintain privarcy ?

Ans- If you love your privacy plz don't download aaps from untrusted website and google browser and other browser like google chrome, operamini, uc browser and more drowser


Apps like pubge Apk , call of duty Apk , any Android apps Apk and more. Because in Apk file have virus and Malware apps. When you download and install those aaps in pc, loptop and moblie this Malware apps steal your private data send to those aaps servers and then feed virus in your Mobile


Previous
Next Post »